loading spinner
Vragen?

Over Gatzagen.com

Onze webshop

MadevTools officieel dealer van ProFit Gatzagen

Weet je nog, in de vorige eeuw? Toen was een gatzaag een rondgebogen zaagblad rondom een boortje. Het metaal kon ongeveer alleen door hout en het was vrijwel onmogelijk om het uitgezaagde rondje vervolgens uit het apparaat te bikken. Maar het meest ellendige was, dat zo’n ding zijn verspaning niet kwijt kon, gloeiend heet werd door het opstapelende zaagsel en daardoor op de meest onverwachte moment volledig vastliep, waardoor je bijna je polsen brak.

Er was dus letterlijk een gat in de markt voor een gatzaag die deze problemen oploste en daar sprong ProFit een jaar of tien geleden in. Na flink wat research en ontwikkeling brachten zij de Multi-Purpose gatzaag op de markt, waarmee alle problemen waren verholpen. In de eerste plaats door Widia tanden te gebruiken (Widia = ’wie diamant’, zo hard als diamant).  De Widia tanden gaan moeiteloos door hout heen, maar ook door steen, tot hardheid 4.  Daarnaast heeft Profit de slijphoek berekend om deze tanden optimaal te laten functioneren. Het verspaningsprobleem hebben ze opgelost door ruimte te creëren voor opslag binnenin de zaag en tenslotte hebben ze een kliksysteem ontwikkeld voor de centreerstift, waardoor het verwijderen van de prop kinderspel is.

Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met het absolute topmerk op het gebied van gaten maken. Naast het succesnummer dat we hierboven hebben beschreven, de multi-purpose gatzaag, voeren we op deze website nog een heel scala aan producten, allemaal van Profit, zoals gatzagen voor metaal (de Endura), voor hardsteen (Diamond Dry) en voor dun plaatmateriaal (de BiMetaal gatzaag). Ook leveren we kwalitatief hoogstaande vlinderboren en decoupeerzaagjes. Om het u gemakkelijk te maken voeren we het volledige assortiment van Profit en we doen dat goedkoop, betrouwbaar en snel. Zoek gemakkelijk met het geavanceerde zoeksysteem en bestel direct!

Ons team

Rien en Stijn van Gatzagen.com

Gatzagen.com is een onderdeel van Madevtools, dat in 2014 van start ging met Festool. Eigenaar Rien de Vreede heeft al zijn hele leven een zwak voor kwalitatief goed gereedschap en begon met reparatie en handel in tweedehands en nieuwe Festoolproducten tegen een voordelige prijs. Hij breidt het assortiment zorgvuldig uit met andere innovatieve en kwalitatief hoogstaande merken, zoals Profit gatzagen, WERA handgereedschap en Knipex tangen.

Zijn zoon Stijn de Vreede heeft net zijn bachelor Industrial Design afgerond aan de TU Delft en deelt de liefde voor goedgemaakte innovatieve producten met zijn vader. Hij brengt de broodnodige IT-kennis in Madevtools binnen.

Madevtools is te vinden in een stolpboerderij in het hart van Middenbeemster, vlakbij de A-7, 25 km ten noorden van Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd om de producten uit de webshop in onze showroom te bekijken. 

ProFit Gatzagen

"Ik stoor me al jaren aan de slechte kwaliteit van gatzagen die op de markt aangeboden worden. Het aanbod is groot maar de meeste zijn van een bedroevende kwaliteit. Mijn ogen werden geopend toen ik op een bouwbeurs een gatzaag demonstratie zag van Profit. Alle tekortkomingen bij de andere merken zijn door Profit aangepakt. De Multi Purpose (MP) is een gatzaag zoals hij bedoeld is: hij gaat moeiteloos door veel materialen, van hardhout tot steen; je kunt snel de prop verwijderen en van zaag wisselen, en de levensduur is meer dan het tienvoudige van andere zagen.

Profit is een puur Nederlands bedrijf dat de ambitie heeft marktleider te worden voor kwaliteits gatzagen. Ik denk dat de Multi Purpose het einde van de bimetalen gatzaag tijdperk betekent voor de meest gebruikte materialen (behalve metaal). 

Rien over ProFit Gatzagen

Bezig met laden...